Gruppebehandling

Det vil til enhver tid være ulike gruppetreninger veiledet av en av våre terapeuter. Vi har Redcord ryggruppe, Fysio-Pilatesgruppe, Pilates grupper,  Mensendieckgrupper, Nevrogruppe, Parkinsongruppe, slaggruppe, hofte-knegrupper og Bechterewgruppe. Se under for å finne et tilbud som passer til deg!

NB! Ta kontakt med gruppeinstruktøren for påmelding til gruppene.

 

Fysio-Pilates er en fornyelse av den tradisjonelle pilatestreningen. De fleste øvelsene har blitt brutt ned for å gi en mer trinnvis oppbygning. Dette gjør metoden til et egnet redskap enten du er frisk eller har fysiske plager. I treningen legges det særlig vekt på å styrke de dype musklene rundt mage, rygg og bekken og å balansere de ulike muskelgruppene mot hverandre. Andre viktige elementer i Fysio-Pilates er: Styrke, fleksibilitet, holdning, pust og avspenning. Instruktør: Hilde Nilsen.

Redcord slyngetrening er styrketrening i slynger/tau som er en svært effektiv måte å trene stabilitet og styrke. Man doserer enkelt belastningen opp eller ned så alle kan delta i en slik gruppe selv om man er på ulikt nivå. Vi har slyngetreningsgruppe spesielt med tanke på folk med ryggplager og bruker det også i gravid/barseltrening. Instruktører: Lin Skagen, Hilde Nilsen.

Mensendieck gruppetrening er trening som skaper kroppsbevissthet og som gir et solid grunnlag til å ivareta kroppen i daglige funksjoner og i all annen trening. Du lærer å ta hensyn til kroppen din og redusere/fjerne tretthet, smerter og feilfunksjoner i muskel- skjelettsystemet. Denne treningsformen passer bra for alle aldre. Dette er også en fin mulighet til videre oppfølging etter endt individuell behandling. Instruktør: Hilde Nilsen.

Beckterew trening foregår med drivende musikk og livlig stemning. Aktiv oppvarmimgsdel, bevegelsestrening med uttøyning tilrettelagt spesielt for personer med Beckterewplager. Revmatikere kan også delta. Instruktør: Desiree Are.

Parkinsontreningen er timer med øvelser spesielt tilrettelagt for personer med Parkinson. Her er det fokus på koordinasjon, bevegelighet, styrke og balanse. Kriterie for å være med i treningen er at du kan komme deg ned og opp fra gulvet selv. Instruktør: Veslemøy Heyn

Slaggruppe er et tilbud til deg som har gjennomgått et hjerneslag. Timen inneholder 30 minutter sittende øvelser med fokus på styrke, bevegelighet, koordinasjon og tempo for hele kroppen. I treningen legges det opp til noe kognitiv trening. Den siste halvtimen er egentrening der instruktøren er til stede og hjelper og veileder etter den enkeltes behov. Treningen foregår i treningsrommet på Hvidtgården. Instruktør: Veslemøy Heyn

Nevrogruppe er et treningstilbud til deg som har en nevrologisk skade eller sykdom (f.eks hjerneslag, hodeskade, MS, Parkinsson, CP ). Treningen er for deg som ønsker å øke eller vedlikeholde styrke, stabilitet og bevegelighet under veiledning av fysioterapeut. Målet med treningen er samtidig at du øker din forståelse av skaden/sykdommen og hvordan du på best mulig måte kan øke din funksjonsevne. Kriterier for deltagelse er at du må ha selvstendig gangfunksjon (med eller uten hjelpemiddel), og at du kan komme deg opp og ned fra matte selv. Variert trening med redcord (slyngetrening), baller, stående og liggende øvelser. Instruktør: Veslemøy Heyn 

Aktiv A Artroseskolen «Aktiv med Artrose» er et pasient undervisningstilbud utviklet av en prosjektgruppe bestående av fysioterapeuter og ortopeder forankret ved Oslo Universitetssykehus. Det er beregnet for pasienter med artrose i hofte eller kneledd. Vi ønsker å fange opp pasienter tidlig, gjerne de med lettgradig til moderat artrose hvor det enda er for tidlig med proteseoperasjon.

 Kurset består av:

  1. Kartlegging hos en spesialutdannet fysioterapeut i artrose før oppstart.
  2. 2 undervisningskvelder hvor pasienten får en grundig innføring i hva tilstanden er, praktiske råd for å mestre plagene og forebygge/bremse forverring av tilstanden. Samt kostholdsveiledning.
  3. Tilpasset treningstilbud i gruppe 2 ganger i uken i 6 uker.
  4. Oppfølging av fysioterapeut etter 3 mnd
  5. Oppfølging av artroseregisteret ved oppstart og etter 3, 12 og 24 mnd- Pasienten vil kunne bruke rekvisisjon til fysioterapi- Pasienten må ha en e-mail adresse og kunne besvare spørreskjema på nett. De vil få en egen innlogging på hjemmesidene «aktivmedartrose.no» hvor øvelser og annen oppdatert informasjon ligger. 
  6. Oppstart: Fortløpende. Både kurs om kvelden og dagtid.

Åpningstider

Vi har åpent som normalt. Alle besøkende til klinikken må være symptomfrie, samt ikke være i isolasjon eller karantene. Vi følger smittevernsstandard fra FHI.

Åpningstider for undersøkelse/behandling:
Etter avtale med terapeut.

Telefontider:

Treningssal:  
Mandag 08.30-15.30
Tirsdag 08.30-15.30
Onsdag 08.30-15.30
Torsdag 08.30-15.30
Fredag 08.30-15.00

Er døren åpen utover disse tidene er det bare å trene!

Skoleferier:

man-tors 09.00-15.00, 

fre 09.00-14.00 

Fokus Helse & Trening | Aagaards Plass 5, 3211 Sandefjord | Timebestilling: 33 42 30 30 | E-post: post@fokus-helse.no